2. Therapeut
  3. Lid worden

Onze krachten bundelen

Onze vereniging wil de krachten bundelen, het veelzijdige en prachtige ambacht shiatsu uitdragen en een eensgezind gezicht geven aan wat shiatsu is en kan betekenen voor cliënten.

Spreekt dit je aan, wil je deel zijn van de groeiende positie van shiatsu in de maatschappij, word dan lid!

Vanaf het 2e jaar in je opleiding ben je ook welkom als studielid.

>> Meld je aan

Praktiserend lidmaatschap

Voorwaarden

• Diploma van een door ons erkende Shiatsu opleiding zoals: Zen Shiatsu Opleiding, de Beroepsopleiding Iokai Shiatsu, het Hands On Tao Institute, de Qing-Bai Shiatsu Opleiding, de NSKS, het Shiatsu Shool Den Haag (CSMBK) of een diploma van de Europese EISA. Voor meer info over de door ons erkende Nederlandse en Belgische opleidingen >> Klik hier
  • MBK diploma dat voldoet aan de Plato eindtermen.
  • Praktijk AGB code en een zorgverlener AGB code.
  • Geldige VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) - als je die niet hebt, vragen wij hem voor je aan - nooit zelf aanvragen!
  • Inschrijving bij de KvK
  • Beroepsaansprakelijkheid verzekering, inclusief een (beperkte) rechtsbijstand.
  • Wij melden je aan bij koepel organisatie RBCZ. Deze inschrijving is verplicht en het RBCZ stuurt je een factuur.
  • Aanmelding bij geschillen-instantie SCAG voor de Wkkgz. Deze aansluiting is inbegrepen bij je lidmaatschap.

Kosten lidmaatschap 2023

• € 282
  • Eenmalig € 125 inschrijfgeld
  • Borg schildje € 25

Bijkomende kosten:

• RBCZ bijdrage € 66,55
  • RBCZ inschrijfgeld € 54,45
  • Verzekering BA/RB > bijvoorbeeld bij de firma Balens € 99
  • VOG eenmalig € 34

>> Word nu lid

Aanmeld procedures

>> Procedure praktiserend lidmaatschap >> klik hier

>> Procedure studielidmaatschap >> klik hier

>> Protocol nascholing >> klik hier

Wil je lid worden en je lidmaatschap bij een andere beroepsvereniging opzeggen volg dan >> deze procedure

Extra uitleg

* De jaarlijkse bijdrage is naar rato, ingaande de 1ste van de maand waarin je lid bent geworden.
* De jaarlijkse bijdrage aan het RBCZ is ook naar rato.
* Blijf je lid van een 2de beroepsvereniging die is aangesloten bij het RBCZ, dan vervalt uiteraard de bijdrage aan het RBCZ.
* Een BA (beroepsaansprakelijkheid) verzekering met beperkte RB (rechtsbijstand) is verplicht.

Beperkte rechtsbijstand wil zeggen in ieder geval dekking voor de tuchtrechtspraak in het kader van de Wkkgz.
Dit dien je zelf te regelen, wij hebben een afspraak met de firma Balens, de genoemde prijs is voor die polis.
Je bent echter vrij je via een andere partij te verzekeren. Check wel goed die polis!

* Een nieuwe VOG is nodig voor je praktiserend lidmaatschap als je geen VOG hebt of als je huidige VOG ouder is dan 3 maanden.

NB: ben je ook lid van - of kom je van - een beroepsvereniging die is aangesloten bij het RBCZ, dan mag je VOG niet ouder zijn dan 5 jaar.
Vraag nooit zelf een VOG aan: als je een nieuwe VOG nodig hebt, geef dat dan aan ons door!

* De borg voor het schildje wordt geretourneerd aan het einde van het lidmaatschap.
* Opzeggen van je lidmaatschap doe je voor 1 december van het lopende jaar.