Ben je Shiatsu therapeut en wil je je aanmelden als lid?

Wil je praktiserend lid worden?
Een aanmeldingsformulier vind je onderaan deze pagina.

Wil je (behandelend-) studielid worden?
Stuur ons dan alsjeblieft eerst een e-mail.
Blijf je praktiserend lid van een andere beroepsvereniging?
Dan krijg je van ons 50% korting op je praktiserend lidmaatschap (zo kun je combineren met bvb. een beroepsvereniging voor acupuncturisten).

Wat zijn de kosten van het lidmaatschap en het studie-lidmaatschap?
Klik hier onder op een van de vier mogelijkheden:

Je wordt uitsluitend bij ons lid (en bent NIET overgestapt vanuit een bij de RBCZ aangesloten beroepsvereniging)
481,- (incl. RBCZ, verzekering en geschillencommissie) *

Je wordt uitsluitend bij ons lid (en bent WEL overgestapt vanuit een bij de RBCZ aangesloten beroepsvereniging)
481,- (incl. RBCZ, verzekering en geschillencommissie) *

Je blijft ook van een andere beroepsvereniging lid, die NIET is aangesloten bij de RBCZ
194,- (incl. 50% korting, incl. RBCZ) *

Je blijft ook van een andere beroepsvereniging lid, die WEL is aangesloten bij de RBCZ
125,- (incl. 50% korting) *

* klik hier voor een overzicht van bij de RBCZ aangesloten beroepsverenigingen.

Welke eisen stellen wij aan de diverse lidmaatschappen?
Klik hier voor een duidelijk overzicht.

Welke eisen stellen wij aan het praktiserend lidmaatschap?
Een diploma van een door ons erkende Shiatsu opleiding op HBO-niveau, en een
 MBK diploma dat voldoet aan de Plato eindtermen.
Beide opleidingen samen dienen goed te zijn voor 240 ECT (voorbeelden zijn Academie Qing-Bai, Beroepsopleiding Iokai ShiatsuZen Shiatsu OpleidingCSMBK Den HaagNederlandse School voor Klassieke Shiatsu of het Hands On Tao Institute).
2/
Een RB (beperkte rechtsbijstand) en een BA (beroepsaansprakelijkheid) verzekering (bvb. bij de firma Balens).
3/
Lidmaatschap van een geschillencommissie (bvb. de SCAG).
Ben je niet verzekerd en/of aangesloten bij een geschillencommissie, dan kunnen wij je daarin adviseren.
4/
Een geldige VOG (Verklaring Omtrent Gedrag), niet ouder dan 3 maanden.

Blijf je lid van (of stap je over van) een andere beroepsvereniging die ook is aangesloten bij de RBCZ, dan hoef je deze VOG niet opnieuw aan te vragen, mits hij niet ouder is dan 5 jaar.
Na aanmelding krijg je van ons een link naar de digitale aanvraag voor een VOG, dit is heel gemakkelijk en goedkoper.
5/
Wij melden je (verplicht) aan bij een register: de RBCZ. Als therapeut dien je in Nederland bij een register aangesloten te zijn.

Aanmeldings formulier:

Dhr.Mevr.

Praktijk

captcha

AUB - Stuur een kopie van je diploma's beroepsopleiding, diploma MBK, (eventueel) EHBO diploma & (eventuele) VOG naar: 'shiatsuverenigingnederland@gmail.com'