2. Lid worden

Wil je lid worden?

Blijf je lid van een andere beroepsvereniging?
Dan krijg je van ons 50% korting en zo kun je je lidmaatschap combineren met bv. een beroepsvereniging voor acupuncturisten.

>> Meld je aan
Of studielid?

Vanaf het 2e jaar van je opleiding kan je al studielid worden.

>> Studielid worden

Praktiserend lidmaatschap

Voorwaarden

• Diploma van een door ons erkende Shiatsu opleiding zoals: Zen Shiatsu opleiding, de IOKAI Shiatsu opleiding, het Hands On Tao Institute, de Qing-Bai Shiatsu Opleiding, de NSKS, het CSMBK of een diploma van de Europese EISA. Voor meer info over de door ons erkende Nederlandse en Belgische opleidingen >> Klik hier
  • MBK diploma dat voldoet aan de Plato eindtermen.
  • Praktijk AGB code en een zorgverlener AGB code.
  • Geldige VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) - als je die niet hebt, vragen wij hem voor je aan - nooit zelf aanvragen!
  • Inschrijving bij de KvK
  • Beroepsaansprakelijkheid verzekering, inclusief een (beperkte) rechtsbijstand.
  • Wij melden je aan bij koepel organisatie RBCZ. Deze inschrijving is verplicht en het RBCZ stuurt je een factuur.
  • Aanmelding bij geschillen-instantie SCAG voor de Wkkgz. Deze aansluiting is inbegrepen bij je lidmaatschap.

• € 250,00 p/j per automatische incasso (€5,00 toeslag bij factuur betaling)
  • RBCZ bijdrage € 60,50 p/j (niet inbegrepen)
  • BA/(beperkte) RB verzekering € 99,00 p/j (niet inbegrepen, deze prijs is van de firma Balens)
  • Wkkgz: al onze leden worden collectief aangesloten bij geschillen-instantie SCAG (inbegrepen bij je lidmaatschap).

Eenmalige kosten:

• Borg schildje € 25,00
  • RBCZ inschrijfgeld € 54,45
  • VOG (digitaal) € 33,00

>> Word nu lid

Studielidmaatschap

Voorwaarden

Vanaf je 2de studiejaar kun je bij ons studielid worden.
Als je in het kader van je studie ook klanten wilt behandelen, dan word je behandelend studielid.
Bij een behandelend studielidmaatschap dien je een BA/RB verzekering af te sluiten.
Wij melden je ook (kosteloos) aan bij geschillen-instantie SCAG voor de wet Wkkgz.
Ook gaan we er dan vanuit dat je een aangepaste prijs vraagt voor je behandelingen, zeker lager dan een geregistreerd therapeut vraagt.

Studielid: € 50,00 p/j
Behandelend studielid: € 80,00 p/j (inclusief gratis Wkkgz aansluiting bij geschillen-instantie SCAG).
Contributie wordt per automatische incasso geint (€5,00 toeslag bij factuur betaling)
Een BA/RB verzekering (niet inbegrepen), bij de firma Balens kost deze verzekering voor studieleden € 49,00 p/j

>> Word nu studielid

Aanmeld procedures

>> Procedure praktiserend lidmaatschap >> klik hier

>> Procedure studielidmaatschap >> klik hier

>> Protocol nascholing >> klik hier

Wil je lid worden en je lidmaatschap bij een andere beroepsvereniging opzeggen volg dan >> deze procedure

Extra uitleg

* 50% korting op je praktiserend lidmaatschap als je lid blijft van een 2de beroepsvereniging bij wie Shiatsu behandelingen worden vergoed.
* De jaarlijkse bijdrage is naar rato, ingaande de 1ste van de maand waarin je lid bent geworden.
* De jaarlijkse bijdrage aan het RBCZ is ook naar rato.
* Blijf je lid van een 2de beroepsvereniging die is aangesloten bij het RBCZ, dan vervalt uiteraard de bijdrage aan het RBCZ.
* Een BA (beroepsaansprakelijkheid) verzekering met beperkte RB (rechtsbijstand) is verplicht.

Beperkte rechtsbijstand wil zeggen in ieder geval dekking voor de tuchtrechtspraak in het kader van de Wkkgz.
Dit dien je zelf te regelen, wij hebben een afspraak met de firma Balens, de genoemde prijs is voor die polis.
Je bent echter vrij je via een andere partij te verzekeren. Check wel goed die polis!

* Een nieuwe VOG is nodig voor je praktiserend lidmaatschap als je geen VOG hebt of als je huidige VOG ouder is dan 3 maanden.

NB: ben je ook lid van - of kom je van - een beroepsvereniging die is aangesloten bij het RBCZ, dan mag je VOG niet ouder zijn dan 5 jaar.
Vraag nooit zelf een VOG aan: als je een nieuwe VOG nodig hebt, geef dat dan aan ons door!

* De borg voor het schildje wordt geretourneerd aan het einde van het lidmaatschap.
* Opzeggen van je lidmaatschap doe je voor 1 december van het lopende jaar.