Wil je lid worden van Shiatsu Vereniging Nederland?
Gebruik dan de button onderaan deze pagina. Meer informatie over wat een praktiserend lidmaatschap inhoud is te vinden op deze pagina. Wordt je ergens in het jaar lid, dan betaal je alleen voor de maanden dat je in dat jaar lid bent.

Wil je (behandelend-) studielid worden?
Dat kan vanaf het moment dat je bent toegelaten tot het 3de jaar van je opleiding. Stuur dan eerst een e-mail naar info@shiatsuvereniging.nl voordat je op de knop "Wordt nu lid" klikt onderaan deze pagina.

Blijf je ook praktiserend lid van een andere beroepsvereniging?
Dan krijg je van ons 50% korting op je praktiserend lidmaatschap. Zo kun je het lidmaatschap bij ons combineren met bijvoorbeeld een beroepsvereniging voor acupuncturisten.

Welke eisen stellen wij aan de diverse lidmaatschappen?
Voor elk soort lidmaatschap zijn er verschillende eisen.
Klik hier voor een duidelijk overzicht van de eisen voor de verschillende lidmaatschappen.

Welke eisen stellen wij aan het standaard praktiserend lidmaatschap?

• Een diploma van een door ons erkende Shiatsu opleiding op HBO-niveau. Voorbeelden zijn Academie Qing-BaiBeroepsopleiding Iokai ShiatsuZen Shiatsu OpleidingCSMBK Den HaagNederlandse School voor Klassieke Shiatsu of het Hands On Tao Institute.

• Een MBK diploma dat voldoet aan de Plato eindtermen.

• Een RB (beperkte rechtsbijstand) en een BA (beroepsaansprakelijkheid) verzekering (wij adviseren verzekeraar Balens).

• Wij melden je aan bij geschillencommissie GAT in het kader van de wet Wkkgz (verplicht).

• Een geldige VOG (Verklaring Omtrent Gedrag), niet ouder dan 3 maanden. Blijf je lid van (of stap je over van) een andere beroepsvereniging die ook is aangesloten bij de RBCZ, dan hoef je deze VOG niet opnieuw aan te vragen als deze niet ouder is dan 5 jaar.
    Na aanmelding krijg je van ons een link naar de digitale aanvraag voor een VOG, dit is heel gemakkelijk en het goedkoopst.

• Wij melden je (verplicht) aan bij een register: de RBCZ. Als therapeut dien je in Nederland bij een register aangesloten te zijn.

Wat zijn de kosten van het lidmaatschap en het studie-lidmaatschap?
Hierbij onderscheiden we 4 situaties, deze staan hieronder beschreven. Klik hier om een overzicht te krijgen van de bij het RBCZ aangesloten beroepsverenigingen.

Wordt je ergens in het jaar bij ons lid, dan betaal je alleen voor de maanden dat je in dat jaar lid bent.

• Je wordt uitsluitend bij ons lid en je bent NIET overgestapt vanuit een bij de RBCZ aangesloten beroepsvereniging:
    441,- (+ eenmalig €87,-) (incl. RBCZ, geschillencommissie, verzekeringen en VOG). Klik HIER voor een overzicht van de kosten.

• Je wordt uitsluitend bij ons lid en je bent WEL overgestapt vanuit een bij de RBCZ aangesloten beroepsvereniging:
    441,- (incl. RBCZ, geschillencommissie en verzekeringen). Klik HIER voor een overzicht van de kosten.

• Je blijft ook lid van een andere beroepsvereniging die NIET is aangesloten bij de RBCZ:
    194,- (+ eenmalig €87,-) (incl. 50% korting) (incl. RBCZ en VOG). Klik HIER voor een overzicht van de kosten.

• Je blijft ook lid van een andere beroepsvereniging die WEL is aangesloten bij de RBCZ:
    125,- (incl. 50% korting). Klik HIER voor een overzicht van de kosten.

Word nu lid

Shiatsu Studio 1013